Felle uitslaande brand in schuur, bewoners in pyjama naar buiten

Felle uitslaande brand in schuur, bewoners in pyjama naar buiten

Geplaatst op 19 april 2023, om 07:25 uur

HELVOIRT – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er in Helvoirt een felle brand gewoed in een schuur achter één van de woningen aan de Van Beringenstraat.

Rond 0.50 uur werden de bewoners opgeschrikt en zagen zij de vlammen razendsnel om zich heen grijpen. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette naast twee blusvoertuigen ook een ladderwagen en een waterwagen in. Buurtbewoners stonden in hun pyjama op straat toe te kijken hoe de spuitgasten de vlammen doofden. Er werd zelfs geblust vanaf het balkon van de aangrenzende achterburen.

De schade is aanzienlijk, maar er raakte niemand gewond. Een medewerker van Stichting Salvage kwam ter plaatse om snelle en praktische hulp te bieden aan de gedupeerden. Voor zover bekend bleef de brand beperkt tot de schuur en een overkapping en is een aangrenzende schuur bespaard gebleven. De oorzaak van de brand is nog onbekend en zal verder worden onderzocht.

Foto’s: Sander van Gils