Auto rijdt kanaal in, bestuurder raakt gewond

Auto rijdt kanaal in, bestuurder raakt gewond

Geplaatst op 19 april 2023, om 07:00 uur

LIESHOUT – In Lieshout is rond half 12 dinsdagavond een auto het Wilhelminakanaal ingereden. De bestuurder wist op eigen kracht uit het voertuig te klimmen en heeft 112 gebeld. De politie kwam met meerdere auto’s ter plaatse en heeft de man in een warme politieauto gezet totdat de ambulance arriveerde.

Op het gras tussen de weg en het water zijn sporen van een auto te zien, maar het voertuig zelf is nog niet gevonden. Agenten hebben met zaklampen gezocht in het water, maar zonder resultaat.

De bestuurder is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Rijkswaterstaat zal vannacht proberen met grof materiaal, zoals boten, sonar, duikers, een hijskraan en een berger, de auto te lokaliseren en uit het water te halen. Dit kan mogelijk tot hinder leiden voor de scheepvaart vannacht en morgenochtend. De oorzaak van het incident is nog niet bekend en wordt door de politie onderzocht.