Vermoedelijk drugslab ontdekt op vakantiepark Landal Het Vennenbos

Vermoedelijk drugslab ontdekt op vakantiepark Landal Het Vennenbos

Geplaatst op 18 april 2023, om 18:30 uur

HAPERT – De politie heeft dinsdagmiddag op vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert een vermoedelijk drugslab gevonden. Dat bevond zich in een vakantiehuisje op het park aan de Schouwberg. Twee mannen die bij het vakantiehuisje waren, zijn aangehouden.

Volgens de politie liggen rond het huisje jerrycans. “We hebben het stevige vermoeden dat het om een synthetisch drugslab gaat”, aldus een woordvoerder.

Agenten durfden niet direct naar binnen vanwege mogelijk gevaar. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer bekijkt of het veilig is om naar binnen te gaan, vervolgens wordt beslist of ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) moet worden ingeschakeld. Die wordt geregeld ingezet bij productiecentra van synthetische drugs om de gevaarlijke chemische stoffen veilig weg te halen.

Foto’s: Rico Vogels