Twee mannen aangehouden na cocaïnevangst in haven

Twee mannen aangehouden na cocaïnevangst in haven

Geplaatst op 16 april 2023, om 17:28 uur

VLISSINGEN – De douane heeft zondag in de haven van Vlissingen een partij cocaïne aangetroffen. Twee mannen van 26 en 36 jaar zijn aangehouden.

De twee zaten zondagochtend vroeg in een auto op de Europaweg Noord toen een eenheid van de douane besloot hen te controleren. De bijrijder maakte zich uit de voeten. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Na onderzoek werd de bijrijder gevonden en werden beide mannen aangehouden. Breder onderzoek wees uit dat de twee waarschijnlijk van plan waren om cocaïne uit een container op te halen. Op een haventerrein aan de Finlandweg werd zondagmiddag een container aangetroffen waarop de mannen het vermoedelijk hadden gemunt. Daarin bleken tientallen kilo’s cocaïne verstopt te zitten.

De mannen, die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, zitten vast en worden door de politie verhoord. De 36-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van ruim tweehonderd dagen open te hebben staan.

Foto: Politie.nl

facebook

 

Door: ANP