Gevangene dood aangetroffen in PI Vught

Gevangene dood aangetroffen in PI Vught

Geplaatst op 16 april 2023, om 18:09 uur

VUGHT – Bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught is zondagmiddag een dode gevangene aangetroffen. Een woordvoerder van de gevangenis geeft aan dat het gaat om zelfdoding, meldt Omroep Brabant.

Eerder op de dag kwamen er al meerdere ambulances en een traumahelikopter naar de PI, maar die vertrokken enige tijd later zonder patiënt. Ook werden er meerdere politie-eenheden opgeroepen, waarvan een deel van het speciale vesten draagt.

Dat er zoveel politie aanwezig is, heeft volgens een misdaadverslaggever te maken met de protocollen. ”als er hulpdiensten de gevangenis in moeten, gaan er verschillende deuren en sluizen open. Vanwege de veiligheid worden dan extra agenten opgeroepen”.

EBI
Binnen de muren van de Pi ligt ook de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). Die gevangenis ligt al langer onder een vergrootglas, zeker sinds de komst van mocromaffia-kopstuk Ridouan Taghi. Ook is Willem Holleeder een van de gevangen die daar zit.

Foto’s: Bart Meesters