Motorrijder blijft vast na dodelijk bakfietsongeluk met 5-jarig kind

Motorrijder blijft vast na dodelijk bakfietsongeluk met 5-jarig kind

Geplaatst op 16 april 2023, om 20:15 uur

ALKMAAR – De 26-jarige motorrijder die zaterdagmiddag betrokken was bij een dodelijk ongeluk in Alkmaar zit nog vast. Bij het ongeval kwam een 5-jarig meisje om het leven. De motorrijder raakte gewond en werd zaterdag in het ziekenhuis aangehouden. Zondag is hij overgebracht naar het politiebureau, zegt een woordvoerster van de politie.

De toedracht van het ongeval op de Nicolaas Beetskade tussen de motor en een bakfiets is nog onduidelijk. De politie heeft zaterdag het sporenonderzoek ter plaatse afgerond. De komende dagen worden camerabeelden bestudeerd en getuigen gehoord. Ook de verdachte zal worden verhoord. De politie vraagt verder mensen die de motorrijder voor het ongeval in de buurt hebben gezien om zich te melden.

Het ongeluk heeft veel emoties losgemaakt in Alkmaar. Op de plaats van het ongeluk hebben mensen bloemen, knuffels en kaarten achtergelaten. Burgemeester Anja Schouten van Alkmaar uitte op Twitter haar medeleven. “Dit is ieders grootste nachtmerrie”, schreef ze.

Foto’s: Inter Visual Studio

Door: ANP