Grote vlammenzee verwoest schuurtjes tussen woningen

Grote vlammenzee verwoest schuurtjes tussen woningen

Geplaatst op 16 april 2023, om 08:09 uur

TIEL – In de nacht van zaterdag op zondag om 03.40 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten van een schuurbrand aan de Duifkruid in Tiel. De brandweer was snel ter plaatse, maar de vlammen waren al overgeslagen naar twee andere schuurtjes. De situatie was zo ernstig dat de brandweer heeft moeten opschalen naar middelbrand.

Het vuur was een ware vlammenzee tussen de woningen en er was sprake van veel rookontwikkeling. Om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen, werden naastgelegen panden direct nat gehouden. Daarnaast werden er ook drie gasflessen in veiligheid gebracht. Voor de veiligheid van de omwonenden moest een aantal mensen hun woning verlaten.

De brandweer heeft flink moeten werken om het vuur onder controle te krijgen. Na de nodige tijd was de brand geblust, maar was er al aanzienlijke schade aangericht aan de schuurtjes.

Op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet bekend.

Foto’s: Marco van Deick/Persbureau Heitink