Woning Heerlen tweemaal per vergissing belaagd

Woning Heerlen tweemaal per vergissing belaagd

Geplaatst op 12 april 2023, om 10:50 uur

HEERLEN – In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 april werden de bewoners van een woning aan de Roexhof in Heerlen opgeschrikt door een brandbom die tegen de voordeur was geplaatst. Uit onderzoek bleek dat hier vermoedelijk sprake is van een vergissing. De politie vermoedt dat de bezorger van de brandbom het eigenlijk op een ander adres had gemunt. De voordeur van de woning raakte beschadigd. Er vielen geen gewonden. Dit was niet het eerste incident op genoemd adres.

Dinsdagavond 28 maart werd tevens geprobeerd de deur op het eerder genoemde adres (Roexhof) te vernielen. Het onderzoek naar beide zaken loopt nog. Het onderzoeksteam vermoedt dat er in beide gevallen sprake was van een ander adres dan waar de dreiging eigenlijk op gericht was.

Uit buurtonderzoek is gebleken dat de verdachte bij het incident met de brandbom (van donderdag 6 op vrijdag 7 april) te voet vluchtte over de Grasbroekerweg. De politie komt graag in contact met mensen die deze persoon in de nacht van donderdag op vrijdag zagen vluchten. Daarnaast komt de politie ook graag in contact met mensen die meer informatie denken te hebben over een van beide, danwel beide incidenten.

Heeft u iets gezien of weet u iets over deze zaken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Elke aanwijzing kan helpend zijn om deze zaak op te lossen.