Treinverkeer naar Venlo hervat, geen ammoniaklek

Treinverkeer naar Venlo hervat, geen ammoniaklek

Geplaatst op 6 april 2023, om 10:39 uur

VENLO – Brandweer en ProRail hebben donderdag op het rangeerterrein bij het station in Venlo vergeefs gezocht naar een mogelijk ammoniaklek. Nadat rond het emplacement een lichte ammoniakgeur werd geroken, werden de perrons ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. Rond 11.30 uur meldde de brandweer dat er geen lek was gevonden en het treinverkeer zou worden hervat.

De perrons werden rond 10.00 uur ontruimd. De reizigers werden opgevangen in het stationsgebouw, zei een woordvoerder van de brandweer.

Sinds 09.15 uur werd op het rangeerterrein bij het station een ammoniakgeur geroken. Daarop werd het treinverkeer stilgelegd. Er reden bussen tussen Venlo en stadsdeel Blerick. Ook het rangeren werd stopgezet.

Dat gebeurde mede omdat de hulpdiensten en ProRail op het spoor moesten lopen, aldus de woordvoerder van de brandweer. Het treinverkeer naar Duitsland, Roermond en Eindhoven lag daardoor stil. Een van de wachtende reizigers in het stationsgebouw reageerde laconiek. “We zijn inmiddels gewend dat er geen trein komt”, zei hij. “Is het niet door een staking, dan wel hierdoor.”

Waar de ammoniakgeur dan vandaan kwam, blijft onduidelijk. Volgens de woordvoerder van de brandweer kan het ook zijn dat iemand in de buurt ammoniak in het riool heeft geloosd. Maar dat is niet zeker.

Het is deze week voor de tweede keer dat het treinverkeer rond Venlo moest worden stilgelegd. Afgelopen dinsdag lekte een ketelwagen minimale hoeveelheden ethanol. Op het rangeerterrein deden zich de afgelopen jaren vaker problemen met gevaarlijke stoffen voor. Het rangeerterrein ligt pal naast het centrum van Venlo.

Door: ANP