Overleden kind in bos blijkt ’misselijkmakende grap’ te zijn

Overleden kind in bos blijkt ’misselijkmakende grap’ te zijn

Geplaatst op 10 april 2023, om 15:50 uur

LANDGRAAF – Hulpdiensten rukten zondag uit naar een bos in Landgraaf na een valse melding over een stoffelijk overschot van een kind.

De melding werd gedaan door een minderjarige als onderdeel van het spel ‘doen, durven of de waarheid’. De politie Brunssum-Landgraaf meldt dat 112 werd gebeld door een minderjarige. Nadat deze melding deed van een overleden kind rukten meerdere patrouilles, de zogenoemde rapid responders (team voor medische noodgevallen) en ambulance uit.

’Uiteindelijk kwamen wij erachter dat het een misselijkmakende grap van een minderjarige was. Hij had een durf-vraag gekregen bij het spel doen, durven of de waarheid. Hier zitten wij, politiemensen, ambulancepersoneel en meldkamermedewerkers niet op te wachten.’

Uit een statement wordt duidelijk dat de hulpverleners geschokt waren. De melder wordt persoonlijk aangesproken. ’Aanrijdend gaat er van alles door ons heen en bereiden wij ons voor op het ergste. Wij zetten onze eigens levens op het spel. Voor jou.’

De politie waarschuwt dat dit soort grappen de levens van anderen in gevaar kunnen brengen en benadrukt dat een valse 112-melding als misdrijf wordt beschouwd. In 2021 werden in Nederland dagelijks gemiddeld 9000 telefoontjes naar het noodnummer gemaakt, waaronder veel onterechte oproepen.

facebook