Vrouw (85) in kritieke toestand na brand in woning

Vrouw (85) in kritieke toestand na brand in woning

Geplaatst op 12 april 2023, om 06:49 uur

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een woningbrand plaatsgevonden aan de Staringlaan in Apeldoorn. Een 85-jarige vrouw is door de brandweer uit de woning gehaald en in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Rond kwart over twaalf ’s nachts werd de brandweer opgeroepen voor de brand. De brand was ontstaan in één van de bovenste appartementen van de duplexwoning met vier appartementen. Er kwam veel rook uit het pand. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand en twee tankautospuiten en een waterwagen opgeroepen om de brand te blussen. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft de brandweer twee gaten in het dak moeten zagen en losbreken om hotspots in het dak af te kunnen blussen. Aan de achterzijde van de woning is de brand kort uitslaand geweest.

De vrouw is door de brandweer uit de woning getild en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Ze is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de traumahelikopter was opgeroepen om medische bijstand te verlenen, maar deze kon tijdens de vlucht al terugkeren. De oorzaak van de brand is volgens brandweer woordvoerder Robert Spijkerman ontstaan in de keuken van het appartement. Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de schade verder af te handelen.

Foto’s: Persbureau Heitink