Grote brand in een café

Grote brand in een café

Geplaatst op 11 april 2023, om 22:46 uur

WEHL – Op dinsdagavond is er in een kroeg/eetcafé aan de Grotestraat in Wehl brand uitgebroken. De brand werd omstreeks 22.10 uur ontdekt, waarna er opgeschaald werd naar grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen, waaronder drie blusvoertuigen en een hoogwerker. Er waren op het moment van de brand geen bezoekers meer aanwezig in het pand.

Op het moment van de brand was er veel zwarte rook te zien die zich verspreidde over de omgeving. De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden dan ook om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling.

Op het dak van de kroeg liggen zonnepanelen. Deze moesten eerst worden uitgeschakeld voordat de brandweer veilig te werk kon gaan. Het is nog niet bekend hoe groot de schade aan het pand.

De brand heeft veel bekijks getrokken van omstanders die in de buurt waren. De politie heeft de omgeving afgezet en vraagt mensen om niet te dicht bij het brandende pand te komen.

Foto’s: Persbureau Heitink