UPDATE: Fietser (72) overleden bij aanrijding op oversteekplaats

UPDATE: Fietser (72) overleden bij aanrijding op oversteekplaats

Geplaatst op 12 april 2023, om 19:23 uur

FRANEKER – Op woensdag aan het eind van de middag heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Voltastraat in Franeker (Friesland). Daarbij is een 72-jarige fietser uit de gemeente Waadhoeke overleden, meldt de politie in de loopt van de avond.

Rond 17.15 uur uur vond de aanrijding plaats tussen een fietser en een auto op de oversteekplaats. Direct na het incident zijn twee ambulances, de brandweer en de traumahelikopter gealarmeerd om hulp te verlenen. Het slachtoffer is ter plekke gereanimeerd, maar hulp mocht niet baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De Forensische Opsporing Verkeer is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de aanrijding. De weg was daarom enige tijd dicht.

Foto’s: Srfotografie