Man en vrouw aangehouden die leuzen riepen bij bezoek Macron aan UvA

Man en vrouw aangehouden die leuzen riepen bij bezoek Macron aan UvA

Geplaatst op 12 april 2023, om 10:58 uur

AMSTERDAM – Een man en een vrouw zijn woensdag aangehouden tijdens een bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) op het Amsterdam Science Park. Macron bezoekt daar de bètafaculteit van UvA samen met koning Willem-Alexander. Volgens de politie renden de man en de vrouw op de Franse president af en riepen ze Franse leuzen. Ze zijn aangehouden wegens verstoring van de openbare orde, meldt de politie.

Volgens een ANP-fotograaf is de man door zo’n zes beveiligers tegen de grond gewerkt en afgevoerd. Ook hield een beveiliger een hand voor de mond van de demonstrant. De man is later door zo’n vijf agenten afgevoerd. Het is niet bekend wat het tweetal riep.

Dinsdag werd een toespraak van de Franse president in Den Haag door betogers verstoord. Zij bestempelden Macron als de “president van geweld en hypocrisie” en rolden verschillende spandoeken uit. De betogers verwezen naar de aanhoudende demonstraties in Frankrijk, in reactie op een omstreden pensioenwet.

Door: ANP