Veel schade na explosie, tweede in twee nachten

Veel schade na explosie, tweede in twee nachten

Geplaatst op 11 april 2023, om 10:57 uur

AMSTERDAM – Bij twee portieken in de Majubastraat in de Transvaalbuurt in Amsterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag en in de nacht daarvoor explosies geweest. Volgens de politie zijn daarbij geen gewonden, wel zijn meerdere panden en voertuigen flink beschadigd.

De melding van de eerste explosie kwam in de nacht van zondag op maandag rond 01.40 uur binnen. Na een harde knal zagen getuigen dat twee in het donker geklede personen wegrenden. Een portiekdeur was door de ontploffing uit de gevel geblazen

In de nacht van maandag op dinsdag was er rond 03.45 uur een ontploffing in een aangrenzend portiek. Een getuige zag een persoon wegrennen en een witte auto wegrijden.

De politie weet niet met zekerheid of er een verband is tussen de twee incidenten, maar houdt daar wel rekening mee.

Mizzle Media / Michel van Bergen

 

Door: ANP