Bezoekers Paaspop toegetakeld: daders krijgen taakstraffen tot 120 uur

Bezoekers Paaspop toegetakeld: daders krijgen taakstraffen tot 120 uur

Geplaatst op 12 april 2023, om 12:29 uur

BRABANT – Vorig jaar hebben twee mannen uit Schijndel en Berlicum tijdens Paaspop drie andere festivalgangers mishandeld. De politierechter in Den Bosch heeft hen nu taakstraffen opgelegd van 100 en 120 uur en bijna 5500 euro aan schadevergoedingen. De mannen van 19 waren tijdens het muziekfeest in Schijndel betrokken bij twee vechtpartijen, één aan het begin van de laatste festivaldag en één nadat het festival was afgelopen.

Tijdens de zitting werden verklaringen voorgelezen van twee slachtoffers. Hieruit bleek dat de klappen die ze hadden gekregen, zowel lichamelijk als geestelijk nog lang hebben nagedreund. Ze durfden lange tijd de straat niet op en ook school en werk hebben eronder geleden. De slachtoffers werden bij de zitting onder anderen vergezeld door familie, vrienden en een medewerker van Slachtofferhulp.

De twee daders bekenden dat ze een aandeel hebben gehad in de vechtpartijen en boden hun excuses aan, waarbij de ene oprechter leek dan de ander. De rechter sprak van zinloos uitgaansgeweld en om herhaling te voorkomen, werd de man uit Schijndel een taakstraf van nog eens 80 uur in het vooruitzicht gesteld als hij de komende twee jaar weer in de fout gaat. De man uit Berlicum kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur.

De uitspraak van de rechter komt in grote lijnen overeen met de eisen van de officier van justitie. De moeder van één van de slachtoffers is blij met de uitspraak en hoopt dat er nu een punt achter deze zaak gezet kan worden.