19 aangiften tegen verdachte afpersen meisjes met naaktbeelden

19 aangiften tegen verdachte afpersen meisjes met naaktbeelden

Geplaatst op 11 april 2023, om 13:35 uur

BREDA – Negentien meisjes en vrouwen hebben inmiddels aangifte wegens sextortion gedaan tegen de 24-jarige verdachte Gianni de W. uit Etten-Leur. Hij wordt ervan verdacht meer dan honderd minderjarige meisjes te hebben verleid tot het sturen van naaktfoto’s, om ze vervolgens daarmee af te persen.

Inmiddels heeft de politie de identiteit van 37 meerderjarige en 93 minderjarige slachtoffers achterhaald, maakte de officier van justitie dinsdag bekend in de rechtbank in Breda. De W. was daarbij niet aanwezig, een aantal slachtoffers wel.

In januari werd bekend dat de politie in zijn computer 150 mappen met verschillende meisjesnamen had gevonden. In sommige daarvan stonden soms duizenden afbeeldingen van een slachtoffer. De focus van de zedenrecherche lag de afgelopen maanden op het beoordelen van het beeldmateriaal en het onderzoeken van de identiteit van de meisjes.

Tot de eerste zitting op 19 januari hadden acht meisjes aangifte gedaan tegen de man uit Etten-Leur, die opereerde onder nepnamen als Bryan.snapx, Bryansnelgeld en andere aliassen met de naam Bryan.

Via sociale media kwam hij met zijn slachtoffers in contact. Hij bood de meisjes geld aan voor het sturen van een naaktfoto. Daarna dreigde hij deze online te zetten als ze niet nóg meer beelden zouden sturen. Dat heet sextortion.

De verdachte zou een van zijn slachtoffers ook hebben gevraagd om seks te hebben met haar vriend en dat voor hem te filmen.

Op de computer van de man uit Etten-Leur is daarnaast een grote hoeveelheid kinderpornografisch materiaal gevonden. Hij zit sinds 11 oktober vast.