Basisschool ontruimd na brand, meerdere brandweerwagens aanwezig

Basisschool ontruimd na brand, meerdere brandweerwagens aanwezig

Geplaatst op 12 april 2023, om 14:39 uur

KOOG AAN DE ZAAN – Op woensdagmiddag rond kwart voor één heeft er een brand plaatsgevonden in de basisschool Dynamica aan de Molenweg in Koog aan de Zaan. Hoewel er geen zichtbare rook was, zijn er meerdere brandweerwagens ter plaatse gekomen. De school is bedoeld voor kinderen met gedragsproblemen en/of een verstandelijke of meervoudige ontwikkelingsachterstand. Op dit moment is het nog niet bekend hoe ernstig de situatie is.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft aangegeven dat er op het moment van de brandmelding vijftig kinderen in het zwembad waren. Dit zwembad is inmiddels ontruimd. De brandweer heeft bij het bestrijden van de brand een hoogwerker ingezet.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan en of er gewonden zijn gevallen. De woordvoerder kon op dit moment nog niet veel zeggen over de brand. Er zal verder onderzoek worden gedaan naar de oorzaak en de omvang van de brand.

Gezien de doelgroep van de school, is het extra belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over de situatie. Hopelijk zijn alle kinderen en personeelsleden ongedeerd en kan de schade beperkt worden gehouden. We wensen de betrokkenen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.