Traumahelikopter landt in de Efteling vanwege incident

Traumahelikopter landt in de Efteling vanwege incident

Geplaatst op 10 april 2023, om 13:37 uur

KAATSHEUVEL – Op maandagmiddag landde de traumahelikopter in de Efteling in Kaatsheuvel na een melding dat een gast onwel was geworden nabij de ingang van het sprookjesbos, dichtbij Polleskeukens. De omgeving werd onmiddellijk ruim afgezet voor het publiek om de hulpdiensten ongestoord hun werk te laten doen.

De traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op een open vlakte in de buurt van de attractie. Hierdoor kon het medische team snel ter plaatse zijn om de persoon te helpen. Tegelijkertijd werd de omgeving ook afgezet door beveiligingspersoneel, om de privacy van de gast te waarborgen en de hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk te doen.

De situatie was ernstig genoeg dat de attractie Pagode even stilstond terwijl de traumaheli in het park was. Dit was nodig om de veiligheid van de gasten in het park te waarborgen en om ervoor te zorgen dat het medische team hun werk kon doen zonder afleiding.

De onwel geworden persoon werd uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over de identiteit of de gezondheidstoestand van de persoon is verder geen informatie bekend gemaakt.

Foto’s: FPMB