Opgepakte jongen niet langer verdacht van bedreiging school

Opgepakte jongen niet langer verdacht van bedreiging school

Geplaatst op 10 april 2023, om 18:50 uur

ZAANDAM – De minderjarige jongen die vorige week dinsdag was aangehouden omdat hij een dreigmail naar een middelbare school in Zaandam zou hebben verstuurd, is vrijgelaten. Hij zou niet betrokken zijn bij de zaak en is daarom geen verdachte meer, meldt de politie maandag.

De jongen is een dag na zijn aanhouding alweer vrijgelaten volgens de politie. Twee andere minderjarige verdachten die afgelopen zaterdag zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de bedreiging zitten nog vast. Zij worden volgens de politie dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist dan of de twee langer in de cel moeten blijven.

Vorige week sloot het vmbo Pascal Zuid de deuren omdat de school een dreigmail had gekregen. In de mail waren foto’s van vuurwapens toegevoegd. Volgens de school stond in de mail dat de afzender de leerlingen en de docenten iets wilde aandoen.

Lees ook: Twee aanhoudingen na dreigmail over bloedbad op school

Door: ANP