Twee aanhoudingen na dreigmail over bloedbad op school

Twee aanhoudingen na dreigmail over bloedbad op school

Geplaatst op 8 april 2023, om 21:12 uur

ZAANDAM – De politie heeft zaterdag nog twee minderjarige jongens aangehouden in verband met het sturen van een dreigmail naar een middelbare school in Zaandam afgelopen week. Dinsdagavond werd in dezelfde zaak al een andere, eveneens minderjarige jongen aangehouden.

Dinsdagochtend werd bekend dat het vmbo Pascal Zuid de deuren had gesloten, nadat de school een dreigmail had ontvangen. Aan de mail waren foto’s van vuurwapens toegevoegd. Volgens een woordvoerder van de school stond in het bericht dat de afzender de leerlingen en de docenten iets wilde aandoen.

Alle verdachten komen uit Zaandam. De twee jongens die zaterdag zijn aangehouden zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. De jongen die dinsdag werd aangehouden is inmiddels weer vrij, maar zijn betrokkenheid bij de zaak wordt verder onderzocht, meldt de politie.

Door: ANP