Politiebond ACP over wangedrag in De Kuip: KNVB moet optreden

Politiebond ACP over wangedrag in De Kuip: KNVB moet optreden

Geplaatst op 6 april 2023, om 06:35 uur

ROTTERDAM – Politievakbond ACP heeft geen goed woord over voor het gedrag van sommige toeschouwers in De Kuip, waar de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax een tijd is stilgelegd. Scheidsrechter Allard Lindhout deed dat nadat Ajax-middenvelder Davy Klaassen was geraakt door een voorwerp uit het publiek en een hoofdwond opliep.

“Ronduit schandalig gedrag van een aantal ‘voetbalsupporters’ rondom #klassieker”, reageert voorzitter Wim Groeneweg van de ACP. “Gedrag van dit soort ‘supporters’ gaat alle perken te buiten en verpest een leuke voetbalavond voor veel mensen. Het kost de maatschappij veel geld en politiecapaciteit om dit in goede banen te leiden. Daarom de discussie over (uit)publiek bij wedstrijden en andere maatregelen.”

Ook de bond zelf reageert op sociale media. Die vindt dat “doortastend optreden” van de KNVB niet kan uitblijven. “Geweld rondom voetbalwedstrijden is ontoelaatbaar en wakkert de discussie over (uit)publiek rondom wedstrijden verder aan”, aldus de ACP.

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz spreekt van een dieptepunt. “Wat een schande. Als je spelers belaagt of bekogelt ben je geen supporter, maar een enorme hufter die gestraft moet worden.”

Foto: loulellie via Twitter