Man (32) vast voor gooien voorwerp dat Ajacied Klaassen verwondde

Man (32) vast voor gooien voorwerp dat Ajacied Klaassen verwondde

Geplaatst op 5 april 2023, om 23:24 uur

ROTTERDAM – De politie heeft woensdagavond in De Kuip in Rotterdam een 32-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden, die zou vanaf de tribune een voorwerp hebben gegooid dat Ajacied Davy Klaassen aan zijn hoofd verwondde. Dat gebeurde tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax.

De man is overgebracht naar een politiebureau, laat een woordvoerder van de Rotterdamse politie weten. “We doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd en gegooid.” Het zou gaan om een aansteker.

Na het incident legde scheidsrechter Allard Lindhout de wedstrijd na 62 minuten stil, een half uur later werd die weer hervat. Kort na de hervatting van het duel ging Klaassen op de grond zitten en liet hij zich vervangen. Ajax won de wedstrijd met 1-2 en bereikte daarmee de finale van het toernooi om de KNVB-beker. PSV is op 30 april de tegenstander.