Dronken automobilist richt ravage aan midden op de dag

Dronken automobilist richt ravage aan midden op de dag

Geplaatst op 6 april 2023, om 21:01 uur

TIEL – Op donderdag aan het begin van de middag hebben agenten in Tiel een melding ontvangen over een automobilist die een paaltje uit de grond had gereden in de Westroijensestraat.

Ter plekke troffen de agenten een enorme ravage aan. De automobilist was slingerend de bocht ingegaan en had daarbij een lantaarnpaal uit de grond gereden. Door de klap waren twee airbags uitgekomen en lag de voorzijde van de auto volledig in puin. Getuigen hadden de man al slingerend door de bocht zien rijden en toen hij uitstapte, kon hij niet meer recht op zijn benen staan.
De politie besloot om de man een blaastest te laten doen en daaruit bleek dat hij een “F” blies, wat de hoogste gradatie is. De bestuurder is daarop voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis is er bij de verdachte bloed afgenomen om het exacte alcoholpromillage te bepalen.

De verdachte bleek ook vervelend te zijn naar het ziekenhuispersoneel. Echter konden ze de man snel tot rust brengen door te deescalleren.

Foto: Wijkagent Tiel Centrum