Tientallen omwonenden bij bijeenkomst over treinongeluk

Tientallen omwonenden bij bijeenkomst over treinongeluk

Geplaatst op 6 april 2023, om 21:30 uur

VOORSCHOTEN – Ongeveer vijftig buurtbewoners waren donderdagavond op een bijeenkomst in Voorschoten die was georganiseerd vanwege het treinongeval bij het dorp. De gemeente wil inhoudelijk geen uitspraken doen over de samenkomst, maar laat wel weten dat de sfeer positief was, meldt een woordvoerder.

Op de bijeenkomst waren burgemeester Nadine Stemerdink, hulpverleners van Slachtofferhulp Nederland en enkele experts van de crisisorganisatie die betrokken waren bij het ongeluk aanwezig om vragen van omwonenden te beantwoorden. Ook gaven ze een toelichting over wat er is gebeurd. “Al bij binnenkomst ontstonden spontaan openhartige gesprekken tussen de professionals en omwonenden,” aldus de woordvoerder. Volgens hem hadden de buurtbewoners ook behoefte om steun bij elkaar te zoeken. Hoeveel mensen met Slachtofferhulp hebben gepraat is niet bekend.

Volgende week wordt een bijeenkomst alleen voor hulpverleners georganiseerd die betrokken waren bij het treinongeluk. Dan wil de gemeente de hulpverleners onder meer bedanken voor hun inzet. De datum is nog onbekend.

Bij het ongeval botsten een goederentrein en een intercity op een bouwkraan en brokstukken daarvan. Daardoor kwam een medewerker van bouwbedrijf BAM om het leven. Zo’n dertig passagiers van de intercity raakten gewond en negentien mensen moesten naar het ziekenhuis. De meesten zijn inmiddels naar huis. Vijf gewonden liggen nog in het ziekenhuis, één ligt nog op de ic.