Snelweg vlak na grens bij Elten aangepast na dodelijk ongeval

Snelweg vlak na grens bij Elten aangepast na dodelijk ongeval

Geplaatst op 5 april 2023, om 10:49 uur

ELTEN/KLEEF – De Duitse autosnelweg A3 vlak over de grens bij Zevenaar wordt onder handen genomen na een dodelijk ongeval op 26 maart waarbij vier Nederlanders om het leven kwamen. De autoriteiten vermoeden dat twee Nederlandse Porsches er tijdens hevige regen door aquaplaning bij de afslag Elten – Beek in een slip zijn geraakt. Er wordt in ieder geval grind in de middenberm in plaats van het huidige asfalt gestort om regenwater sneller af te voeren.

Het stuk Autobahn bij de Nederlandse grens is vorig jaar september al vernieuwd. Sinds de renovatie in september zijn op dit stuk weg volgens de politie meerdere ongelukken gebeurd, meldden plaatselijke media. Er wordt gekeken of er een verband tussen de ongelukken bestaat. Mogelijk speelt het nieuwe wegdek ook een rol.

LEES OOK: Vrijwilligersclub in diepe rouw na drama Porsches waarbij 4 doden vielen