Vrijwilligersclub in diepe rouw na drama Porsches waarbij 4 doden vielen

Vrijwilligersclub in diepe rouw na drama Porsches waarbij 4 doden vielen

Geplaatst op 27 maart 2023, om 06:31 uur

ELTEN -Dag met een lach, een stichting met vrijwilligers die met zieke kinderen ritjes maken in sportauto’s, is in rouw gedompeld. Twee vrijwilligers behoorden tot de vier Nederlanders die zondag omkwamen bij een zware crash met drie Porsches op de Autobahn net over de Duitse grens, meldt De Telegraaf.

De Porsches waren onderdeel van een grote groep bolides die meededen aan een toertocht van 9Miles, een organisatie uit Purmerend die ritten uitzet voor mensen met sportieve auto’s: ’Een reisorganisatie voor supercars’, zoals 9Miles zichzelf omschrijft op de website.

De lenterit ’SpringDrive 2023’ van 9Miles was begonnen in Doetinchem. “De bloemetjes gaan weer bloeien en bandjes mogen worden opgewarmd. Het belooft een heerlijke voorjaarsrit te worden”, zo kondigde de organisatie vooraf uitgelaten aan. Na een stukje door Duitsland zou er een lunch klaarstaan in een hotel bij Cuijk en zou de rit worden vervolgd naar de Veluwe. Zo ver kwam het niet. Vlak over de grens op de A3 ging het mis.

Noodlot
Een politiewoordvoerder meldt aan BILD.de dat het in eerste instantie leek te gaan om een eenzijdig ongeval, waarschijnlijk veroorzaakt door de hevige regenval en onaangepaste snelheid. Maar al snel nam de tragedie een andere wending.

Volgens de politiewoordvoerder reed een 56-jarige Nederlander in zijn Porsche 911 in dezelfde richting als het eerste voertuig en verloor hij blijkbaar ook de controle over zijn auto op dezelfde plek. Hij crashte tegen de vangrail, waarbij hij zelf om het leven kwam. Zijn passagier raakte lichtgewond.

De politiewoordvoerder verduidelijkte dat er geen bewijs was van een illegale autorace en dat het waarschijnlijk om een groep ging. De oorzaak van het ongeval moest nog worden opgehelderd als onderdeel van het onderzoek.

Foto’s & Video: Erwin Pottgiesser & Persbureau Heitink