Let op, het kan druk worden op de weg rond het paasweekend

Let op, het kan druk worden op de weg rond het paasweekend

Geplaatst op 5 april 2023, om 17:54 uur

BINNENLAND – Rond het paasweekend wordt het naar verwachting druk op de weg. Daarvoor waarschuwt de ANWB woensdag. De spits van donderdagavond verloopt vermoedelijk erg druk, en op tweede paasdag staan er naar verwachting files door terugkerende toeristen. Ook op dinsdag na Pasen zijn de files traditiegetrouw langer dan anders, aldus de ANWB.

Donderdag tijdens de avondspits veroorzaakt de combinatie van het gebruikelijke woon-werkverkeer en recreatieverkeer volgens de ANWB langere files. De meeste vertraging zal vermoedelijk in het midden van het land en in Noord-Brabant zijn. “Drukke wegen zijn de A1 Amsterdam-Apeldoorn, de A2 en A27 van Utrecht naar het zuiden en in de grensstreek.”

Donderdag en vrijdag zijn veel Duitse toeristen onderweg naar de kust en de Waddeneilanden, wat vooral te merken is aan de drukte richting Zeeland en op de N9 richting Den Helder, gaat de ANWB verder. Grote publiekstrekkers tijdens het paasweekend zijn vermoedelijk de Keukenhof en de Designer Outlet in Roermond. De paasraces op het circuit van Zandvoort zorgen zaterdag en zondag waarschijnlijk voor drukte op de wegen naar de Noord-Hollandse badplaats. De Heinenoordtunnel in de A29 van Rotterdam naar Bergen op Zoom is daarnaast van vrijdagavond tot dinsdagochtend dicht vanwege werkzaamheden en de ANWB denkt dat dat files zal veroorzaken op de alternatieve routes.

Op tweede paasdag is er naast dagtoerisme ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg, waardoor waarschijnlijk vanaf het middaguur in het midden en zuiden van het land files ontstaan. De dinsdagochtendspits na Pasen verliep de afgelopen jaren heel druk, zegt de ANWB, en ook dit jaar zal dat vermoedelijk niet anders zijn.

Door: ANP