NS stuurt reizigers ontspoorde trein brief en bloemetje

NS stuurt reizigers ontspoorde trein brief en bloemetje

Geplaatst op 5 april 2023, om 18:07 uur

UTRECHT – De NS gaat alle reizigers die in de ontspoorde trein bij Voorschoten zaten een brief en een bloemetje sturen, laat een woordvoerder desgevraagd weten. In de brief betuigt de NS zijn medeleven en staat wat praktische informatie.

In de intercity zaten zo’n vijftig passagiers. Van een groot deel daarvan is inmiddels bekend wie ze zijn. “Vandaag hebben we deze mensen een brief gestuurd, de rest volgt later. We proberen ook iedereen te bellen”, zegt de woordvoerder. In de brief staat onder meer wat mensen kunnen doen als er spullen in de trein zijn achtergebleven. Ook wordt erin vermeld welke stappen treinreizigers kunnen nemen als ze kosten hebben moeten maken.

De NS opende na het treinongeluk een calamiteitennummer. Dat blijft volgens de woordvoerder open. Ook daar kunnen mensen die in de trein zaten zich nog melden.

Bij het ongeval, waarbij een goederen- en een passagierstrein op een bouwkraan botsten, kwam een persoon om het leven. Dertig mensen raakten gewond, negentien moesten naar een ziekenhuis. Momenteel liggen nog twee gewonden op de intensive care.

Door: ANP