Anderhalf jaar cel dreigt voor misbruik meisje tussen 8-12 jaar

Anderhalf jaar cel dreigt voor misbruik meisje tussen 8-12 jaar

Geplaatst op 5 april 2023, om 21:21 uur

ALMERE – Een 67-jarige man uit Almere staat voor de rechter omdat hij ervan wordt verdacht een meisje tussen de 8 en 12 jaar oud te hebben misbruikt. Het meisje, nu 18 jaar oud, vertelde de politie dat ze de man vaak zag na de scheiding van haar ouders en hem als haar oom beschouwde. Ze brachten veel tijd door op camping ’t Wisentbos in Dronten, waar de man een huisje had.

Het misbruik begon onschuldig, maar werd steeds erger. Het meisje realiseerde zich pas dat het niet normaal was wat haar ‘oom’ met haar deed toen ze seksuele voorlichting kreeg op school op 12-jarige leeftijd. Ze sprak erover met een vriendin en biechtte alles op bij haar moeder, die haar hielp bij het doen van aangifte bij de politie in 2019.

De man ontkent de beschuldigingen en beweert dat de aantijgingen het werk zijn van zijn ex, die ook een aanklacht tegen hem heeft ingediend voor verkrachting. De advocaat van de man beweert dat het meisje de moedervlek in het kruis van de verdachte zag tijdens een tripje naar het zwembad waar ze hem naakt zag bij het omkleden.

Een belangrijk bewijsmiddel tegen de man is dat het meisje op de hoogte was van de moedervlek in het kruis van de verdachte, wat volgens de officier van justitie alleen kan als de slip uit is. Ook werd de man betrapt tijdens het misbruik door een vriendin van zijn ex, die zijn broek dichtritste toen ze hem betrapte. Ze stapte niet naar de politie uit angst dat ze het verkeerd had gezien, maar legde uiteindelijk een verklaring af toen de zaak aan het licht kwam.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak. Misbruik van minderjarigen is een ernstig misdrijf dat veel emotionele schade kan veroorzaken bij het slachtoffer en langdurige gevolgen kan hebben.