Schutter en slachtoffer vluchten na schietpartij

Schutter en slachtoffer vluchten na schietpartij

Geplaatst op 5 april 2023, om 21:38 uur

AMSTERDAM – Woensdagavond vond op Gare du Nord in Amsterdam-Noord een schietincident plaats. Een onbekende man beschoot daar een andere man van wie de identiteit ook nog niet vaststaat. De recherche is dringend op zoek naar dit slachtoffer en komt graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over hem en/of het schietincident zelf.

Rond 19.15 uur die woensdagavond waren er harde knallen te horen in de omgeving van Gare du Nord. Verschillende mensen namen contact op met de meldkamer: er zou geschoten zijn. Op Gare du Nord troffen politieagenten daarna echter niemand meer aan, geen verdachten en ook geen slachtoffers.

Gelukkig hadden meerdere mensen het schietincident op Gare de Nord zien gebeuren. Zij vertelden de agenten dat ze twee mannen achter elkaar aan zagen rennen op straat in de richting van de Elzenhagensingel. Vervolgens pakte de achterste man een vuurwapen en schoot meerdere malen op de man die hij volgde. De beschoten man rende door naar de Elzenhagensingel, de schutter keerde om en ging richting het Buikslotermeerplein. Allebei de mannen bleken verdwenen toen de politie arriveerde.

Signalementen schutter en slachtoffer
De recherche doet onderzoek naar het schietincident en uiteraard willen de rechercheurs graag weten wie er betrokken zijn geweest bij de beschieting. Alle informatie over het voorval is daarom welkom. De schutter was helemaal in het zwart gekleed en zo’n 1.85 meter lang met een normaal postuur. Het slachtoffer had een donkergroene camouflage jas mogelijk van The North Face en een grijze joggingbroek aan en zijn postuur was iets voller dan dat van de schutter. Zowel de schutter als het slachtoffer werden tussen de 20 en 30 jaar oud geschat.

Informatie delen
Kunt u de recherche mogelijk verder helpen? Weet u bijvoorbeeld meer over het slachtoffer of de schutter? Heeft u het schietincident en/of iets anders relevants op beeld vastgelegd? Of bent u getuige, maar u heeft uw verhaal nog niet met de politie gedeeld? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

LEES OOK: Drie knallen gehoord bij Schietpartij Gare du Nord 

Foto: Michel van Bergen