Woningbrand ontstaan in vensterbank, bewoners niet thuis

Woningbrand ontstaan in vensterbank, bewoners niet thuis

Geplaatst op 4 april 2023, om 22:54 uur

HAARLEM – De brandweer is dinsdagavond in actie gekomen nadat er brand was uitgebroken in een woning aan de Verspronckweg in Haarlem.

Rond 21:15 uur werd de brand ontdekt waarop de brandweer werd gealarmeerd. De bewoners van de woning waren bij het ontdekken van de brand niet aanwezig. De deur en een raam zouden zijn geforceerd om de woning binnen te komen. In de vensterbank was brand uitgebroken waardoor de woning vol met rook stond. De Verspronckweg was door de werkzaamheden van de brandweer afgesloten.

Een bestuurder van een auto die via de tegengestelde richting erlangs dacht te komen is door agenten staande gehouden en heeft een boete ontvangen. Hij moest zijn motor uitzetten, welke net door de ANWB was gestart. Doordat de motor uit was moest hij opnieuw met startkabels zijn wagen laten starten.

Foto’s: Michel van Bergen