Tata Steel: geen productieproblemen na treinongeluk

Tata Steel: geen productieproblemen na treinongeluk

Geplaatst op 4 april 2023, om 23:57 uur

IJMUIDEN – Staalconcern Tata Steel verwacht geen productieproblemen als gevolg van het treinongeluk in Voorschoten, waarbij ook een goederentrein betrokken was die op weg was naar het hoogovencomplex in IJmuiden. Dat bevestigt een woordvoerder van Tata Steel na berichtgeving door media als IJmuider Courant en Noordhollands Dagblad.

In de nacht van maandag op dinsdag botste in Voorschoten eerst een goederentrein bovenop een bouwkraan, waarna een intercity ontspoorde doordat de kraan of brokstukken daarvan op het spoor terechtkwamen. De ravage is groot en volgens een prognose van de NS is minimaal een week geen treinverkeer mogelijk tussen Leiden en Den Haag.

De goederentrein betrof een combinatie van kalkwagens en lege wagons die gebruikt worden voor het vervoer van rollen staal van IJmuiden naar klanten. De kalk gebruikt Tata Steel bij het maken van staal. Maar volgens de zegsman van het bedrijf is er voldoende voorraad. “Nieuwe treinen kunnen via een andere route rijden”, voegt hij daarnaast toe.

DB Cargo, dat het vervoer van de goederentrein verzorgde, zei eerder op de dag al dat de machinist van de vervoerder medisch onderzocht en in orde was. Door de botsing is de voorzijde van de elektrische locomotief wel zwaar beschadigd geraakt. Er is volgens DB Cargo geen milieugevaar ontstaan door het ongeluk.

De bestuurder van de bouwkraan, een medewerker van BAM, kwam om het leven. Ook waren er gewonden onder de inzittenden van de passagierstrein. Voor zover bekend zijn dertig van de vijftig treinpassagiers gewond geraakt.

Door: ANP