Grote brand bij voormalig azc, bewoners moeten binnen blijven

Grote brand bij voormalig azc, bewoners moeten binnen blijven

Geplaatst op 5 april 2023, om 09:07 uur

OVERLOON – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een grote brand gewoed bij het voormalige asielzoekerscentrum (azc) in Overloon (Brabant).

De brand brak uit in de facilitaire ruimte van het gebouw. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio rukten uit om het vuur te bestrijden. De brandweerlieden lieten de ruimte gecontroleerd uitbranden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de naastgelegen loods. Deze loods kon uiteindelijk worden gered. De brandweerlieden wisten de brand onder controle te krijgen.

Of er gewonden zijn gevallen is nog onbekend. De bewoners van het azc mochten niet naar buiten vanwege de rook. Het azc, dat op de grens van Overloon en Stevensbeek ligt, wordt sinds vorig jaar gebruikt voor de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto’s: Persbureau SK-Media