Nog vijf gewonden in het ziekenhuis na treinontsporing

Nog vijf gewonden in het ziekenhuis na treinontsporing

Geplaatst op 4 april 2023, om 10:06 uur

UTRECHT – Alle tien gewonden van het treinongeluk bij Voorschoten die naar het calamiteitenhospitaal in Utrecht waren gebracht, zijn daar inmiddels weer weg. Vijf zijn overgebracht naar reguliere verpleegafdelingen van het UMC Utrecht en vijf andere gewonden mochten naar huis, laat een woordvoerster weten.

De eerste slachtoffers kwamen om ongeveer 05.30 uur binnen bij het noodhospitaal. “De patiënten kwamen snel achter elkaar binnen”, aldus Joris Prinssen die aan het hoofd staat van het hospitaal. Om 09.00 uur waren alle patiënten al weer weg uit het hospitaal.

De opvang verliep volgens hem “heel goed”, aldus Prinssen. Het traumateam van het UMC Utrecht heeft de patiënten behandeld. Het team bestond uit onder anderen trauma-artsen en verpleegkundigen.

facebook