FOTO UPDATE: 1 dode en 19 gewonden bij ontspoorde trein na ongeval

FOTO UPDATE: 1 dode en 19 gewonden bij ontspoorde trein na ongeval

Geplaatst op 4 april 2023, om 06:43 uur

VOORSCHOTEN – Bij een botsing tussen een personentrein een een goederentrein in Voorschoten (Zuid-Holland) zijn in de nacht van maandag op dinsdag 30 gewonden gevallen, van meerdere personen zwaargewond zijn geraakt. In totaal zijn er tussen de 10 en 20 gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

Het voorste deel van de trein is in een weiland terechtgekomen, het middelste gedeelte ligt op zijn kant naast het spoor. In het achterste gedeelte van de trein woedde na het ongeluk een brand. Aan boord van de ontspoorde nachttrein bevonden zich zo’n vijftig passagiers

Vanwege het ongeluk rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Den Haag tot zeker woensdag.

Foto´s & video’s Michel van Bergen & 2 foto’s ANP