Vuurwapen gebruikt bij gewelddadige diefstal

Vuurwapen gebruikt bij gewelddadige diefstal

Geplaatst op 1 april 2023, om 13:14 uur

ALMERE – Vrijdagavond raakten twee mannen het slachtoffer van een gewelddadige diefstal. Daarbij zou er ook zijn geschoten. De vermoedelijke daders zijn nog voortvluchtig. We zijn op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten over dit incident op de Stripmaker.

Rond 18.30 uur rijden de slachtoffers in Almere en stoppen zij met hun auto op de parkeerplaats op het Stripmakerhof. Terwijl zij stil staan stappen er onverwachts twee andere mannen in het voertuig. Deze mannen bedreigen de slachtoffers en dwingen hen om hun bezittingen af te staan. Naast fysiek geweld werd er ook gebruik gemaakt van een vuurwapen waar mogelijk ook mee is geschoten. Na de beroving rennen beide verdachten weg richting de buitenring. De slachtoffers komen er gelukkig met lichte verwondingen vanaf.

Onderzoek gestart
De politie is direct een zoektocht gestart, maar heeft geen verdachten meer aangetroffen in de buurt. Ter plaatste is forensisch onderzoek verricht naar mogelijke sporen, is er door agenten buurtonderzoek gedaan en zijn er verschillende camerabeelden veiliggesteld. Ook zijn we op zoek naar mensen die iets hebben gezien, gehoord of op andere manier meer weten over dit incident.

Signalement

Verdachte 1

man
donker getinte huid
rond de 20 jaar oud
fors/gezet postuur
190 cm lang
donkere jas met capuchon op
krullend donker haar

Verdachte 2
man
licht getinte huid
rond de 20 jaar oud
kleiner dan de eerste verdachte
smal postuur
donkerblauwe jas
grijze spijkerbroek

Getuigen
Was u vrijdagavond rond 18.30 uur in de buurt van de parkeerplaats op het Stripmakerhof en heeft u iets gezien of gehoord? Bent u in het bezit van bruikbare camerabeelden? Of hebt u andere relevante informatie? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of anoniem 0800-7000.