Ruim dertig woningen ontruimd na brand binnenstad

Ruim dertig woningen ontruimd na brand binnenstad

Geplaatst op 31 maart 2023, om 08:59 uur

ARNHEM – Vanwege rookontwikkeling door een brand in een opslagbox zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 32 woningen ontruimd aan de Weverstraat in de binnenstad van Arnhem.

Vier omwonenden meldden zich met klachten bij het ambulancepersoneel, één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met rookinhalatie. Rond middernacht gaf de brandweer het sein brand meester. De omliggende woningen werden daarna geventileerd en de brandweer verricht metingen.

De brandweer complimenteert de snelle ontruimging van begeleid wonen toen de brand uitbrak. Voor de bewoners was in samenwerking met de gemeente voor tijdelijke opvang gezorgd. In de loop van de nacht konden de een deel van de bewoners weer terug naar hun woning. De mensen van begeleid wonen moest echter wel opvang voor geregeld worden. Zij konden niet terug hun woningen in.

Foto’s: Roland Heitink