Slachtoffer en verdachte schietpartij waren buren

Slachtoffer en verdachte schietpartij waren buren

Geplaatst op 31 maart 2023, om 11:15 uur

AMSTERDAM – Het slachtoffer en vermoedelijke dader van de dodelijk schietpartij donderdag in Amsterdam waren buren, laat een politiewoordvoerder vrijdag weten. De 47-jarige vrouw werd donderdagochtend voor een portiek op de De Wittenstraat doodgeschoten. De vermoedelijke schutter, een 57-jarige Amsterdammer, werd later dood gevonden in een parkeergarage aan de De Wittenkade. Beide straten liggen in de Staatsliedenbuurt.

De schietpartij was rond 08.00 uur. Hulpverleners probeerden tevergeefs de vrouw te reanimeren. De dader zou nadat de vrouw was doodgeschoten te voet zijn gevlucht, aldus de politie. De politie doet nog onderzoek naar het motief voor de schietpartij, aldus de woordvoerder.

De wijkagent is vrijdag samen met Slachtofferhulp Nederland en de gemeente op straat in de Staatsliedenbuurt. “Dit heeft natuurlijk veel impact op vrienden, familie en mensen in de buurt. Mochten er mensen hulp nodig hebben dan kunnen zij zich melden bij Slachtofferhulp Nederland”, liet de politie eerder weten.

Foto’s: Michel van Bergen

Door: ANP