Man overleden bij ongeval op zee voor kust

Man overleden bij ongeval op zee voor kust

Geplaatst op 31 maart 2023, om 07:00 uur

IJMUIDEN – Bij een ongeval op een loodsbootje is donderdagavond een man om het leven gekomen. Rond tien voor tien werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident op een bootje. Het bootje is naar de Zuidersluisweg bij de sluizen gevaren waar de medewerkers van de ambulancedienst en het traumateam aan boord gingen.

De hulpdiensten zijn lange tijd bezig maar helaas mocht dat niet meer baten en is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het bootje drie mijl, ongeveer 5 kilometer, uit de kust voer en er twee schepen naast elkaar voeren en bij een hoge golf het slachtoffer zeer ernstig gewond raakte. Helaas mocht de opgeroepen hulp uiteindelijk niet meer baten en overleed de man.

Een speciaal team van de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen