Drie automobilisten zwaar mishandeld, auto met ijzeren pijp gesloopt

Drie automobilisten zwaar mishandeld, auto met ijzeren pijp gesloopt

Geplaatst op 26 maart 2023, om 11:09 uur

GOUDA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevonden in een woning aan de Bockenbergstraat in Gouda. Ze zouden rond 00.30 uur zijn mishandeld op de Lazaruskade in de Zuid-Hollandse plaats, laat een woordvoerder van de politie weten. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De mannen liggen op dit moment in het ziekenhuis; ze zouden ernstig gewond zijn aan hun hoofd. Dat meldt Hart van Nederland.

Met een ijzeren pijp, een tak van een boom en stenen zijn de ramen ingeslagen van de auto van de slachtoffers. De auto is daarna nog tegen een muurtje en een geparkeerde auto gereden. Op beelden is te zien dat de mishandeling een hoop schade en troep op straat heeft veroorzaakt.

Bij de politie kwam aanvankelijk een melding binnen over een mogelijk schietincident, vertelt de politiewoordvoerder. Van een schietpartij bleek later echter geen sprake te zijn. “Er zijn wel klappen gehoord, maar die hadden niks met schoten te maken.”

Zowel in de woning als op de plek waar de mishandeling van het drietal zou hebben plaatsgevonden is onderzoek gedaan. Bij de mishandeling is ook een auto zwaar beschadigd geraakt, zegt de politiewoordvoerder. Of het drietal in die auto zat, is nog onduidelijk. Ook is nog onduidelijk hoe het met de drie slachtoffers gaat en of de politie ze zondag al kan spreken over wat er is gebeurd.