Gewonden bij beëindigen illegale raveparty

Gewonden bij beëindigen illegale raveparty

Geplaatst op 26 maart 2023, om 10:49 uur

MAASTRICHT – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een einde gemaakt aan een illegale raveparty in een leegstaand kantoorpand. Daarbij zijn twee feestgangers en een agent gewond geraakt, maakte de politie zondag bekend. Niemand is aangehouden. Gedurende de ontruiming keerden honderden feestgangers zich tegen de politie en gooiden onder meer met stenen en glas.

De politie greep in na meldingen over geluidsoverlast vanuit het voormalige kantoorgebouw tussen de Limburglaan en het Wim Duisenbergplantsoen. Toen de politie het pand binnenging bleek er op vijf verdiepingen een raveparty gaande met honderden feestgangers. Ook buiten stonden enkele honderden raveliefhebbers.

De politie zette meerdere patrouilles in om het feest te beëindigen. Voordat agenten het pand binnen konden, keerde een groep van zo’n honderd mensen zich tegen de politie en ontstond een grimmige sfeer. Daarop voerden agenten in linie charges uit. Rond 02.00 uur ontruimde de politie het pand, waarna buiten opnieuw zo’n 150 mensen zich tegen de politie keerden. Agenten werden daarbij bekogeld met stenen, glas en bierblikjes. Opnieuw voerde de politie charges uit en zette ook twee politiehonden in. Twee mensen liepen daardoor onbekend letsel op. Ook een agent raakte gewond.

Volgens getuigen kwamen de feestgangers uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië.