Burgemeester na dodelijk ongeluk met meisje (7): mijn hart huilt

Burgemeester na dodelijk ongeluk met meisje (7): mijn hart huilt

Geplaatst op 24 maart 2023, om 11:05 uur

UTRECHT – “Wat een drama”, zegt Sharon Dijksma over het ongeluk in Utrecht waardoor vrijdagochtend een 7-jarig meisje om het leven is gekomen en een 5-jarig jongetje zwaargewond is geraakt. De kinderen zijn aangereden door een stadsbus. “Mijn hart huilt”, aldus de burgemeester van de stad.

Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur op de Vleutenseweg, op het puntje van de wijk Lombok. De kinderen waren op straat toen het ongeluk gebeurde, maar onbekend is nog of ze lopend of op de fiets waren.

Dijksma wenst de nabestaanden en betrokken familieleden “alle kracht en sterkte. Ook alle steun voor onze hulpdiensten op wie dit grote impact heeft”.

In de stadsbus zat volgens de politie een flink aantal mensen. Ze hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Ook andere mensen die getuige zijn geweest, kunnen zich hiervoor melden. Dat kan op het politiebureau in de Kroonstraat in de stad. “Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend”, zegt de politie hierover. Mensen kunnen zich ook bij dit politiebureau melden als ze meer informatie willen delen over het ongeluk.