Identiteit gevonden dode vrouw bekend na tonen foto

Identiteit gevonden dode vrouw bekend na tonen foto

Geplaatst op 24 maart 2023, om 13:33 uur

WENUM-WIESEL – De dode vrouw die donderdagmorgen in het Gelderse Wenum-Wiesel bij Apeldoorn werd gevonden, is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie toonde vrijdagochtend een foto van haar gezicht om haar identiteit te achterhalen. Vrijdagmiddag maakt de politie bekend dat de identiteit van de vrouw bekend is en vraagt mensen om de foto te verwijderen.

Een getuige trof donderdagmorgen rond 7.45 uur een overleden vrouw aan in de berm aan de Wieselseweg in Wenum-Wiesel. De politie is meteen een groot onderzoek gestart om haar identiteit en de doodsoorzaak te achterhalen. Het Team Grootschalige Opsporing is opgestart omdat het vermoeden is dat de vrouw elders door een misdrijf om het leven is gebracht en op de vindplek is achtergelaten.

Het was niet duidelijk wie de overleden vrouw is. Daarom werd een foto, die door een forensisch rechercheur was gemaakt, gedeeld. De foto werd vaak gedeeld en er is goed meegedacht. ”We ontvingen veel tips en mede daardoor konden we achter de identiteit komen.” meldt de politie.

Lees ook: Voorbijganger vindt dode langs de weg, politie start onderzoek

In verband met de vondst van de dode vrouw in Wenum-Wiesel is de politie vrijdagmiddag bezig met onderzoek in een woning aan de Lange Grafte in Apeldoorn.

Door: ANP