Op korte termijn nieuwe aanhouding in zaak Peter R. de Vries

Op korte termijn nieuwe aanhouding in zaak Peter R. de Vries

Geplaatst op 24 maart 2023, om 10:42 uur

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie verwacht ‘op korte termijn’ een nieuwe aanhouding in de zaak over de moord op Peter R. de Vries. Dat zei de officier van justitie vrijdag tijdens een nieuwe voorbereidende zitting in de rechtbank in Amsterdam. Om wie het gaat en wat de rol van deze persoon zou zijn, is niet bekendgemaakt.

Inmiddels zijn er acht mannen die verdacht worden van betrokkenheid, onder wie de vermeende uitvoerders en opdrachtgever. Zeven van hen zitten vast voor de moordzaak op de misdaadverslaggever. Het OM verwacht met de nieuwe aanhouding in totaal negen verdachten te dagvaarden.

De Vries (64) werd op 6 juli 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later. De twee mannen die de moordaanslag zouden hebben uitgevoerd, Kamil E. (37) en Delano G. (23), werden vrijwel direct daarna gepakt. Later arresteerde de politie nog meer verdachten, onder wie de 27-jarige Pool Krystian M. Hij zou de moord in opdracht hebben geregisseerd.