Taakstraf voor overvallen zwangere Etos-medewerkster

Taakstraf voor overvallen zwangere Etos-medewerkster

Geplaatst op 22 maart 2023, om 15:03 uur

ALMERE – Een zestienjarige jongen die vorig jaar de Etos in Almere Haven overviel, heeft een taakstraf van 40 uur opgelegd gekregen. De Almeerder kreeg daarnaast een voorwaardelijke celstraf van 78 dagen en een proeftijd van twee jaar opgelegd, zoals geëist door het Openbaar Ministerie.

Op 12 juli van vorig jaar betrad de verdachte de winkel gewapend met een mes en bedreigde hij een zeven maanden zwangere medewerkster. Hij tikte of sloeg de vrouw met het mes op de schouder en eiste dat zij de kassa opende en geld gaf. Naast de winkelmedewerkster waren er nog andere medewerkers en klanten in de winkel aanwezig. De verdachte werd twee weken later gearresteerd.

De rechter oordeelde dat de verdachte geen enkel respect heeft voor de lichamelijke integriteit van anderen en voor andermans goederen en eigendommen. De overval heeft diepe sporen nagelaten bij het slachtoffer, die therapie heeft gevolgd om alles te verwerken en zelfs op zoek is naar ander werk vanwege de stress die werken bij de winkel met zich meebrengt. De rechtbank nam ook mee dat de verdachte na de overval met het mes nog over een drukbezet terras is gerend, waar vele ouders met kleine kinderen zaten.

Op de camerabeelden is te zien dat deze mensen schrikken en troost bij elkaar zoeken nadat de verdachte uit beeld is verdwenen.