De in cel dood gevonden gedetineerde is Nigel Hill

De in cel dood gevonden gedetineerde is Nigel Hill

Geplaatst op 22 maart 2023, om 14:32 uur

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De 24-jarige man die vorige week woensdag dood werd gevonden in PI Krimpen aan den IJssel is de uit Aruba afkomstige Nigel Hill. Hij zat een celstraf uit van acht jaar cel voor een beroving met zwaar geweld in Alkmaar in 2020. Aldus boevennieuws.pro.

Abdel Karim T., een 29-jarige man die vorig jaar 10 jaar cel en TBS kreeg opgelegd voor het doodsteken van de 53-jarige Majid Azoude, wordt verdacht van de moord op zijn celgenoot Nigel Hill in PI Krimpen aan den IJssel. Hill zat een straf uit van 8 jaar voor een gewapende overval waarbij een automobilist werd neergeschoten.

Volgens bronnen zou T. zijn celgenoot tijdens een psychose de douche in hebben getrokken en daar om het leven hebben gebracht. Hill werd dood gevonden in zijn cel. Het misdrijf vond plaats terwijl T. onderdak kreeg van Hill, die regelmatig onderdak bood aan mensen zonder huisvesting. Majid Azoude werd vorig jaar dood gevonden in zijn woning in Rotterdam, nadat hij ook een huisgenoot op de galerij van de flat probeerde te doden.