Automobilist krijgt tweede rijverbod in één maand tijd

Automobilist krijgt tweede rijverbod in één maand tijd

Geplaatst op 22 maart 2023, om 15:36 uur

LELYSTAD – In de nacht van dinsdag op woensdag is een vrouw van 29 jaar oud door de politie van de snelweg bij Lelystad gehaald omdat zij onder invloed was van zowel alcohol als drugs. De Lelystedelinge kreeg als gevolg hiervan een tijdelijk rijverbod opgelegd. Opvallend was dat deze straf haar eerder deze maand ook al was opgelegd.

Het incident vond plaats net na middernacht toen de politie de vrouw op de A6 zag slingeren. Naar aanleiding daarvan werd zij aan een controle onderworpen en bleek zij onder invloed te zijn van zowel alcohol als drugs. Als gevolg hiervan is haar rijbewijs tijdelijk ingenomen en zal de officier van justitie een passende straf voor haar bepalen.

De politie heeft aangegeven dat bij een volgende overtreding haar voertuig in beslag zal worden genomen.