Geen celstraf voor seks met 15-jarige met eigenaar kledingwinkel

Geen celstraf voor seks met 15-jarige met eigenaar kledingwinkel

Geplaatst op 22 maart 2023, om 11:18 uur

BREDA – Een winkeleigenaar in Breda heeft een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen en een voorwaardelijke celstraf van 176 dagen voor het hebben van seks met een minderjarige medewerker van één van zijn winkels. Het slachtoffer was een 15-jarig meisje dat in de zomer van 2021 als bijbaan in de winkel werkte.

Hoewel er geen sprake was van dwang, vond de rechter dat de verdachte als volwassene en werkgever beter had moeten weten. De eigenaar had het meisje opgehaald met de auto, cadeaus en geld gegeven en haar zelfs bij hem thuis uitgenodigd. Het contact tussen de twee ging steeds verder en resulteerde in twee keer seks in één week tijd, één keer in een hotel en één keer in het magazijn van de winkel.

De officier van justitie wilde de man voor 12 maanden in de cel hebben, maar de rechter hield rekening met het feit dat de man direct schuld bekende en verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering van drie winkels. Ook heeft de man een gezin met twee kinderen, waardoor een celstraf grote gevolgen zou hebben voor de ondernemingen en het gezin van de man. Om deze redenen hoeft de man niet de cel in, maar krijgt hij wel een voorwaardelijke gevangenisstraf van 176 dagen met een proeftijd van twee jaar. Als hij binnen die periode opnieuw in de fout gaat, moet hij alsnog zitten.

Het meisje liep een trauma (PTSS) op en de man moet haar daarom een schadevergoeding van 3000 euro betalen voor emotioneel leed.