Dode (29) na geweldincident, man (30) aangehouden

Dode (29) na geweldincident, man (30) aangehouden

Geplaatst op 22 maart 2023, om 06:23 uur

NIJMEGEN – In Nijmegen-Noord is dinsdagavond een 29-jarige Nijmegenaar om het leven gekomen na een geweldincident aan de Lentse Warande. Korte tijd later is een 30-jarige inwoner van Wijchen, vlak bij Nijmegen, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het voorval, meldt de politie. De Wijchenaar zit vast en wordt verhoord.

De politie kreeg rond 22.30 uur een melding binnen van een steekincident. Een poging het slachtoffer te reanimeren mocht niet meer baten. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd en of er inderdaad sprake was van een steekpartij. Wie het slachtoffer is, wordt ook nog onderzocht. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Ook vraagt de politie om camerabeelden uit de omgeving.

In de loop van de woensdagochtend heeft vuilnisverwerker DAR de vuilnisbakken geopend. De politie was er rond 10:25uur en heeft twee vuilniszakken veilig gesteld. De agenten hebben de twee vuilniszakken mee genomen voor verdere onderzoek.

Foto´s: John Beckman/Persbureau Heitink

Door: ANP